Watching for Jesus: Anna’s Story

Watching for Jesus: Anna’s Story

November 30, 2022 0 Von admin
Ένας άνδρας σε μια σκοτεινή πλαγιά λόφου που δείχνει έναν φακό στα αστέρια, συμβολική εικόνα του να προσέχει τον Ιησού.
Αναρωτιέμαι καθώς περιφέρομαι κάτω από τον ουρανό

αναρωτιέμαι καθώς περιπλανιέμαι

Shalom!

Καλώς ήρθατε συνάδελφοι ‚θαυματουργοί‘.

Εάν είστε ο τύπος που τείνει να αναρωτιέται για πράγματα, είστε στο σωστό μέρος. Για παράδειγμα, «αναρωτιέμαι» πόσο καιρό περίμενε η Άννα να δει το μωρό Ιησού. «Αναρωτιέμαι» πόσο χρονών ήταν ο Συμεών όταν κρατούσε στην αγκαλιά του το βρέφος Μεσσία. «Αναρωτιέμαι» επίσης τι σκέφτονταν οι άνθρωποι για αυτούς και την απόλυτη αποφασιστικότητά τους να δουν το Χριστό παιδί, όσο ηλικιωμένοι ήταν.

Η Άννα και ο Συμεών είναι χαρακτήρες για τους οποίους σχεδόν δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Ωστόσο, οι λίγες προτάσεις που έχουμε για αυτούς στη γραφή μιλούν πραγματικά για αυτούς τους δύο πιστούς πιστούς. Αν ζούσαν σήμερα, θα ήταν αυτοί που θα θέλατε να αναζητήσετε για συμβουλή στο χριστιανικό σας περίπατο. Αν και δεν θα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, λόγω της βαθιάς σεβασμού τους για τον Θεό.

Το παρακάτω είναι μέρος 1 μιας σειράς μικρών ιστοριών 3 μερών για σκέψη και προβληματισμό σχετικά με τον Χριστό και καθώς μπαίνουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων. Αγγίζει επίσης τη 2η έλευση Του. Το πρωταρχικό θέμα είναι «Προσέχοντας τον Ιησού». Ελπίζω ότι θα είναι μια ευλογία για εσάς.

Η σκηνή έχει στηθεί

Έλευση: (από το λατινικό-adventus, που σημαίνει «ερχόμενος»)

Αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την πρώτη έλευση του Χριστού ενώ στεκόμαστε στο κατώφλι της δεύτερης παρουσίας Του. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά στο επόμενο στάδιο του υπέροχου σχεδίου Του.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, σε εκείνη την πρώτη γέννηση κανείς δεν φαινόταν ότι περίμενε τον Μεσσία. Η αρχαία Παλαιστίνη και το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου εκείνη την εποχή ήταν υπό τον έλεγχο της Ρώμης. Η ιστορία το καταγράφει ως «Pax Romana», αλλά στην πραγματικότητα, ήταν ειρήνη από τη δύναμη. Ομάδες μαχητών Εβραίων που ονομάζονταν «ζηλωτές» προσπάθησαν να ανατρέψουν τους Ρωμαίους και αντιστάθηκαν στην εξουσία τους. Άρα, υπήρξε μεγάλη πολιτική ένταση.

Όλη την ώρα, στο ναό της Ιερουσαλήμ, μια ηλικιωμένη χήρα παρακολουθεί ήσυχα τον Ιησού. Την λένε Άννα (Λουκάς 2:36-38)—στα εβραϊκά σημαίνει «χάρις».

Η ιστορία της Άννας

Η Άννα ήταν μια γυναίκα που είχε βάλει την καρδιά της να γνωρίσει τον Θεό και έζησε δίκαια μπροστά Του. Όπως όλοι οι άνθρωποι της, παρακολούθησε τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της εποχής τους να ξεδιπλώνονται. αν και η Άννα μπορεί να τα αντιλαμβανόταν κάπως διαφορετικά από τους περισσότερους. Ο Θεός ανταμείβει την πίστη. Καθώς συλλογιζόταν τις προφητείες, έδωσε στην Άννα τη χάρη να γνωρίζει ότι η εποχή Του ήταν πολύ κοντά.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στο ναό. Από εκείνη τη στιγμή, η Βίβλος λέει ότι δεν έφυγε ποτέ, αλλά έμεινε ακριβώς εκεί νύχτα και μέρα προσκυνώντας με νηστεία και προσευχή. Θυμηθείτε, αυτή είναι μια γυναίκα στα 80 της.

Πόσο καιρό είχε μείνει εκεί; Ένας ολόκληρος χρόνος; Πέντε μήνες? Μερικές εβδομάδες? Δεν ήξερε την ακριβή μέρα ή την ώρα, αλλά στα βαθιά της ψυχής της, ήξερε ότι έπρεπε να είναι αρκετά κοντά. τόσο κατακλυσμένη από επιθυμία ήταν να δει το βρέφος Μεσσία.

Και δεν νομίζεις ότι ο κόσμος τη ρώτησε τι έκανε; Την πίστεψαν ή απλώς τη διέγραψαν ως «τρελή»; Οι Εβραίοι είχαν λαχταρήσει τον Μεσσία. Είναι πιθανό τα τελευταία δύο εκατοντάδες χρόνια (αυτό που η θεολογία αποκαλεί «τα σιωπηλά χρόνια») πολλοί είχαν χάσει την ελπίδα τους. Λίγες γενιές είχαν έρθει και έφυγαν και τώρα ήταν αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα στο ναό να δίνει δόξα και δόξα στον Θεό.

Τότε, μια μέρα, ο Αύγουστος Καίσαρας διέταξε μια απογραφή –για φορολογικούς λόγους– απαιτώντας από όλους να ταξιδέψουν στην πόλη τους. Δεν ακούς απλώς τη γκρίνια και τα παράπονα εναντίον της Ρώμης; Για ένα νιόπαντρο ζευγάρι που περιμένει σύντομα μωρό, δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή. Ωστόσο, εξαιτίας του διατάγματος του Καίσαρα ο Ιωσήφ και η Μαρία καταλήγουν στη Βηθλεέμ, εκπληρώνοντας Μιχαίας 5:2.

Αν ήσουν η Άννα, θα ζούσες κάθε μέρα με προσμονή. Σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, οι γονείς ενός αρσενικού παιδιού –όταν είναι 8 ημερών– πρέπει να το φέρουν στο Ναό για να κάνουν κάθαρση και προσφορά και να το αφιερώσουν στον Κύριο. (Λευιτικό 12) Έτσι, αν είχατε την πρόθεση να δείτε το μωρό Ιησού, ο ναός ήταν το κατάλληλο μέρος. Και μια μέρα, αυτό ακριβώς συνέβη. Όταν η Μαρία και ο Ιωσήφ έφτασαν στο ναό, η Άννα ήταν εκεί!

Και η Αγία Γραφή λέει «μίλησε για Αυτόν σε όλους όσους αναζητούσαν τη λύτρωση της Ιερουσαλήμ» (Λουκάς 2:38), καθιστώντας την μια από τους πρώτους ευαγγελιστές. Έτσι, κάποιοι πήραν το μήνυμα ότι ο Μεσσίας είχε έρθει. Αν και θα περνούσαν ακόμη 30 χρόνια μέχρι ο Ιησούς να αρχίσει τη διακονία Του.

Προσέχοντας τον Ιησού

Φέτος που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ολόκληρος ο κόσμος πλημμυρίζει από σύγχυση, αβεβαιότητα και φόβο. Και αν άνθρωποι όπως η Άννα μπορούσαν τότε να ξέρουν ότι ο καιρός ήταν κοντά, σίγουρα εμείς σήμερα μπορούμε να έχουμε την ίδια διαισθητική γνώση γνωρίζοντας ότι η επιστροφή του Κυρίου πλησιάζει. Και λαμβάνοντας υπόψη τι επιφυλάσσει το μέλλον, μπορούμε επίσης να ζήσουμε όπως η Άννα, με πνεύμα αγαλλίασης; Μας λένε στις Πράξεις 1:11 «Αυτός ο Ιησούς που αναλήφθηκε από εσάς στον ουρανό θα έρθει με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πηγαίνει στον ουρανό» Πράξεις 1:11

Ο ίδιος ο Ιησούς είπε: «Θα έρθω πάλι και θα σε πάρω κοντά μου για να είσαι κι εσύ όπου είμαι εγώ». Ιωάννης 14:3

Συνοδευτικά αφιερώματα για την εποχή

The Faith That Waits: Simeon’s Story (Μέρος 2)

The Shepherd’s Surprise (Μέρος 3)

Η Ειρήνη και η Χαρά της Ικανοποίησης