The Faith That Waits: Simeon’s Story

The Faith That Waits: Simeon’s Story

November 30, 2022 0 Von admin
Ο Συμεών έχει την πίστη που περιμένει.  Ο γέρος κοιτάζει πάνω από την πόλη της Ιερουσαλήμ συμβολίζοντας να προσέχει τον Ιησού.

Τα μάτια μου έχουν δει τη σωτηρία Σου

Shalom!

Καλώς ήρθες συνάδελφε

Εάν είστε ο τύπος που σκέφτεται βαθιά τα πράγματα, είστε στο σωστό μέρος. Κι εγώ είμαι επιρρεπής στο να συλλογίζομαι τη γραφή. Όποτε το κάνω, με οδηγεί σε μια μικρή περιπέτεια που οδηγεί σε νέες ιδέες ή παρατηρήσεις που κάνουν τα πράγματα πιο ουσιαστικά. Αυτό το σύντομο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα είναι ένα από αυτά.

Για παράδειγμα, έχω σκεφτεί την Άννα. Πόσο καιρό περίμενε να δει το μωρό Ιησού; Μετά, σκέφτηκα τον Συμεών. Πόσο χρονών ήταν όταν βεβαιώθηκε ότι θα δει το βρέφος Μεσσία; Όντας τόσο ηλικιωμένοι όσο ήταν, η απόλυτη αποφασιστικότητά τους να συμμετάσχουν σε αυτό το ιερό γεγονός είναι κάτι στο οποίο πρέπει να στοχεύουν οι πιστοί σήμερα.

Η Άννα και ο Συμεών είναι χαρακτήρες για τους οποίους κανείς δεν μιλάει ποτέ. Ωστόσο, οι λίγες προτάσεις που έχουμε για αυτούς στη Βίβλο μεταδίδουν τόσα πολλά για τη ζωή και την αφοσίωσή τους στον Θεό. Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα ήταν αυτοί που θα θέλατε να αναζητήσετε για συμβουλή στη χριστιανική σας βόλτα. Είμαστε τόσο ανυπόμονοι, θέλουμε να απαντηθούν οι προσευχές μας ΤΩΡΑ, αλλά είχαν την πίστη που περιμένει.

Το παρακάτω είναι το μέρος 2 μιας σειράς διηγημάτων 3 μερών ως τροφή για σκέψη ως είσοδο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Αντίθετα, είναι επίσης μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τη 2η έλευση Του. Το πρωταρχικό θέμα είναι «Προσέχοντας τον Ιησού». Ελπίζω ότι θα είναι μια ευλογία για εσάς.

Στήσιμο του σκηνικού

Έλευση: (από το λατινικό-adventus, που σημαίνει «ερχόμενος»)

Αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε την πρώτη έλευση του Χριστού Ιησού ενώ στεκόμαστε στο κατώφλι της δεύτερης παρουσίας Του. Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά στο επόμενο στάδιο του υπέροχου σχεδίου Του.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, σε εκείνη την πρώτη γέννηση κανείς δεν φαινόταν ότι περίμενε τον Μεσσία. Η αρχαία Παλαιστίνη και το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου εκείνη την εποχή ήταν υπό τον έλεγχο της Ρώμης. Η ιστορία το καταγράφει ως «Pax Romana», αλλά στην πραγματικότητα, ήταν ειρήνη από τη δύναμη. Ομάδες μαχητών Εβραίων που ονομάζονταν «ζηλωτές» προσπάθησαν να ανατρέψουν τους Ρωμαίους και αντιστάθηκαν στην εξουσία τους. Άρα, υπήρξε μεγάλη πολιτική ένταση.

Όλη την ώρα, στο ναό της Ιερουσαλήμ, ένας ηλικιωμένος κοιτάζει με ανυπομονησία τον Ιησού. Το όνομά του είναι Συμεών (Λουκάς 2:25-35)—στα εβραϊκά σημαίνει «ακούστηκε».

Η βόλτα του Συμεών με τον Θεό

Τώρα, ο Συμεών ήταν ένας δίκαιος και ευσεβής άνθρωπος. Τόσο πολύ που η γραφή επισημαίνει ότι το Πνεύμα του Θεού ήταν πάνω του. Ο Συμεών αναζητούσε συνεχώς τον υποσχεμένο Μεσσία. ο Παρηγοριά του Ισραήλ. Το να παρηγορείς σημαίνει να φέρνεις άνεση. Εκατοντάδες χρόνια πριν, ο Ησαΐας διακήρυξε: «Παρηγορείτε, παρηγορήστε τον λαό Μου, λέει ο Θεός σας. Μίλα τρυφερά στην Ιερουσαλήμ και φώναξε σε αυτήν ότι τελείωσε ο πόλεμος της, ότι συγχωρείται η ανομία της» (Ησαΐας 40:1-2).

Μπορώ να φανταστώ τον Συμεών να αναλογίζεται τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις της εποχής του και να τις συγκρίνει με τις προφητείες και να αναρωτιέται αν αυτό σήμαινε ότι η εποχή του Μεσσία ήταν κοντά; Ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή προαίσθηση. Μια μέρα, ο Θεός άκουσε: «Του αποκαλύφθηκε από το Άγιο Πνεύμα ότι δεν θα πέθαινε πριν δει τον Χριστό του Κυρίου».

Όταν διαβάζετε τον λογαριασμό, ακούγεται ότι η ανακοίνωση βγήκε από το μπλε. Αλλά το κείμενο υπονοεί ότι ο Σιμεόνε ήλπιζε. Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο που λαχταρούσε με όλη του την καρδιά από το να δει αυτή τη στιγμή στο χρόνο. Η Γραφή λέει «ευχαρίστησε στον Κύριο και θα σου δώσει τις επιθυμίες της καρδιάς σου» (Ψαλμός 37:4) Αυτό δεν ήταν καθόλου «έκπληξη». Ήταν η απάντηση του Ουρανού σε μια ερώτηση! Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς ένιωθε ο Συμεών. την πληθωρικότητα του, την ευγνωμοσύνη του. Αυτό είναι 100% εγγύηση!

Ωστόσο, συχνά, όπως κάνουν οι πιστοί – όταν λαμβάνουμε μια ισχυρή επιβεβαίωση για κάτι – τείνουμε να μην συμβεί πολύ σύντομα. Υποθέτω ότι δεν ήταν διαφορετικά με τον Simeon.

Βάλτε τον εαυτό σας στα σανδάλια του για λίγο: πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει τη ζωή σας; Η πίστη σου; Γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί σε εσάς… κανένα ατύχημα, καμία ασθένεια ή ακόμα και μεγάλη ηλικία… τίποτα από το οποίο θα πέθατε μέχρι να δείτε τον Σωτήρα. Σκέψου το!

Αλλά πέρασαν χρόνια, και κανένας Μεσσίας. Ο Συμεών ήταν 40, μετά 50 και μετά 60 ετών. Ο Θεός κρατάει κάθε μας ανάσα. Φυσικά, κανείς δεν ξέρει πόσο χρονών ήταν ο Συμεών όταν ο Θεός του έδωσε αυτή τη διαβεβαίωση. Πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να είχε ήδη φτάσει εκεί εδώ και χρόνια και άρχισε να ανησυχεί. Ο Θεός θα μπορούσε να είχε παρατείνει τη ζωή του ούτως ή άλλως χωρίς λέξη.

Αλλά αυτή η έγκαιρη επικοινωνία λέει επίσης πολλά για τον χαρακτήρα του Θεού και για το πόσο προσεκτικός έχει τις σκέψεις μας. Δεν ακούς την τρυφερότητα στη φωνή Του: «Μην ανησυχείς, Συμεών». Ενημέρωσε τον Συμεών για να μην έχει άγχος. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φόβος που είχε για το θάνατο πριν γεννηθεί ο Ιησούς θα εξαφανιζόταν αμέσως. Ίσως ο Θεός δοκίμασε λίγο αυτή την πίστη αφήνοντας να περάσει τόσο πολύς χρόνος και τον άφησε να γεράσει από τους περισσότερους.

Επιβράβευση της πίστης που περιμένει

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Θεός θα ανταμείψει πιστά την παρακολούθηση του. Τελικά, λέει η Βίβλος, έφτασε εκείνη η μέρα και το Άγιο Πνεύμα ώθησε τον Συμεών να ανέβει στο ναό. Και αμέσως μετά, η Μαρία και ο Ιωσήφ και το βρέφος Μεσσίας μπήκαν μέσα. Ήταν εκεί γιατί σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, οι γονείς ενός αρσενικού παιδιού –όταν είναι 8 ημερών– πρέπει να το φέρουν στο Ναό για κάθαρση και προσφορά. και να τον αφιερώσει στον Κύριο. (Λευιτικό 12)

Ο Συμεών πήρε το μωρό Ιησού στην αγκαλιά του και ευλόγησε τον Θεό και είπε: «Κύριε, τώρα άφησε τον δούλο σου να φύγει με ειρήνη σύμφωνα με τον λόγο Σου. ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ.“

Φέτος που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ολόκληρος ο κόσμος πλημμυρίζει από σύγχυση, αβεβαιότητα και φόβο. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που, όπως ο Συμεών, έχουν μια εσωτερική γνώση, γνωρίζοντας ότι η επιστροφή του Κυρίου πλησιάζει. Και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία. Λαμβάνοντας υπόψη τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, θα πρέπει να ζούμε σε αυτό το μέρος της απόλυτης εμπιστοσύνης στην υπόσχεσή Του. Μας λένε στις Πράξεις 1:11 «Αυτός ο Ιησούς που αναλήφθηκε από εσάς στον ουρανό θα έρθει με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πηγαίνει στον ουρανό» Πράξεις 1:11

Ο ίδιος ο Ιησούς είπε: «Θα έρθω πάλι και θα σε πάρω κοντά μου για να είσαι κι εσύ όπου είμαι εγώ». Ιωάννης 14:3

Συνοδευτικά αφιερώματα για την εποχή

Προσοχή για τον Ιησού. Η ιστορία της Άννας (ΜΕΡΟΣ 1)

The Shepherd’s Surprise (ΜΕΡΟΣ 3)

Η Ειρήνη και η Χαρά της Ικανοποίησης

Σχετικά με τον συγγραφέα
Φωτογραφία του συγγραφέα που τραβήχτηκε το χειμώνα με παλτό και καπέλο

Η Kristen είναι χομπίστας κήπου, δημιουργός και συγγραφέας που φτιάχνει το σπίτι της στο Πάλμερ της Αλάσκας. Έχει το δικό της ιστολόγιο κήπου και τέχνης που ονομάζεται Make it a Garden. Πάνω από όλα, της αρέσει να μοιράζεται το πάθος της για τη φύση και τον Θεό που τη δημιούργησε. Αυτή χρησιμοποιεί Μπλε Γράμμα Βίβλος ως ένας από τους αγαπημένους της πόρους μελέτης.