Amy’s 6 Top Tips for Research – THE STUDENT LIFE BLOG

Amy’s 6 Top Tips for Research – THE STUDENT LIFE BLOG

Oktober 16, 2021 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Με τα μεγάλα έργα και τις ημερομηνίες λήξης των δοκιμίων σκέφτηκα να δώσω μερικές από τις ερευνητικές μου συμβουλές. Αφού πήγα στο Durham College για τη Δημοσιογραφία και ως πτυχιούχος Ανθρωπολογίας, έχω κάνει πολλή έρευνα, οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ αυτά που έμαθα.

1 – Ξεκινήστε ευρεία και μετά λάβετε λεπτομέρειες

Όσο και αν θα ήθελα να είναι τόσο εύκολο όσο απλά να πληκτρολογήσω „Η καλύτερη τοποθεσία υφασμάτων για τους αρχαίους Μάγια“ σε μια μηχανή αναζήτησης και να συμπληρώσει αυτό ακριβώς που ψάχνω, δεν λειτουργεί πάντα έτσι . Πρώτα πληκτρολογώ Μάγια και υφάσματα στις γραμμές αναζήτησης και μετά πηγαίνω από εκεί. Κοιτάξτε τις ετικέτες που χρησιμοποιούνται στα διάφορα άρθρα και πραγματοποιήστε αναζήτηση με αυτές. Μερικές φορές μπορεί να βρείτε μια ενδιαφέρουσα λέξη για αναζήτηση που δεν θα είχατε ποτέ πριν, όπως ίνες Μάγια ή μοτίβα υφάσματος Μάγια. Αφού έχετε τη βάση για τις αναζητήσεις σας, τότε μπορείτε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορεί να έχετε περισσότερα αποτελέσματα κάνοντας μεγάλη αναζήτηση λόγω αυτών των νέων ετικετών που δεν σκεφτήκατε.

2 – Ελέγξτε τις πηγές σας

Μην χρησιμοποιείτε απλώς οποιαδήποτε πηγή και εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Wikipedia χρησιμοποιήστε τις πηγές τους και όχι τις πληροφορίες. Χρησιμοποιήστε τη βιβλιογραφία ή τα έργα που αναφέρονται για να βρείτε εργασίες με αξιολόγηση από ομοτίμους που σχετίζονται με την έρευνά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χρόνια δεν είναι πολύ παλιά. Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε κάτι που είναι 2 δεκαετιών και έχει ξεπερασμένες πληροφορίες που έχουν επαναξιολογηθεί και αλλάξει. Αυτό θα νικήσει τον σκοπό. Επίσης, ενώ ελέγχετε τις πηγές σας, βεβαιωθείτε ότι προέρχονται από αξιόπιστα μέρη και από ειδικούς και όχι μόνο από κάποιον στο Διαδίκτυο. Εάν δεν βρίσκετε πράγματα σε μια περιοχή πόρων, δοκιμάστε μια άλλη μηχανή αναζήτησης. Ο ιστότοπος της βιβλιοθήκης Trent παραθέτει πολλούς διαφορετικούς πόρους από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε είτε για φυσικά βιβλία είτε για ψηφιακά χαρτιά. Χρησιμοποιώ πάντα πολλαπλές αναζητήσεις γιατί θα λάβετε διαφορετικά άρθρα ως επί το πλείστον. Επίσης, μην κάνετε έκπτωση στο Google Scholar, βοήθησε επίσης!

3- Χρησιμοποιήστε την έρευνά σας ως λίστα πηγών

Μόλις βρείτε ένα άρθρο που σας αρέσει, μεταβείτε στην ενότητα της βιβλιογραφίας του και ψάξτε τις πηγές του, μπορεί να βρείτε κάτι ενδιαφέρον ή μια νέα πηγή που δεν θα είχατε σκεφτεί πριν, όπως ένα άρθρο χημείας. Σκεπτόμενος τα υφάσματα των Μάγια, μπορεί να βρείτε ότι ένας χημικός έκανε ένα χαρτί για το μακιγιάζ των βαφών που χρησιμοποιούνται στα υφάσματα. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καταλάβετε τις διαφορετικές ποιότητες των κομματιών με μια πιο λεπτή οδοντωτή χτένα!

4- Μείνετε οργανωμένοι

Τώρα που έχετε όλη αυτή την έρευνα, μην τη χάσετε και μην τη μπερδέψετε με άλλες πηγές. Το μόνο πράγμα που με έχει γλιτώσει από πολλούς πονοκεφάλους και έχει κάνει τη συγγραφή του δοκιμίου μου πολύ πιο εύκολη και γρήγορη είναι η χρήση ενός δενδριτικού περιγράμματος. Εισάγω την έρευνά μου και τα έργα που αναφέρονται ή πληροφορίες βιβλιογραφίας μαζί της. Έτσι οργανώνονται όλα, έχετε έτοιμες τις κουραστικές πληροφορίες της βιβλιογραφίας και απλά πρέπει να τις γράψετε. Βοηθά επίσης να διατηρείτε τα χαρτιά σας πιο οργανωμένα και λιγότερο μπερδεμένα όπως παλιά. Αυτό το κάνω για κάθε γραπτή εργασία τώρα. Είναι επίσης μια καλή ένδειξη του πόσες σελίδες έχετε.

Ένα δενδριτικό περίγραμμα λειτουργεί σαν δέντρο, υπάρχουν οι κύριοι κλάδοι και μετά οι βλαστοί αυτών των κλαδιών στους οποίους βάζετε περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχει μια κύρια επικεφαλίδα και, στη συνέχεια, οι δευτερεύουσες επικεφαλίδες και οι μίνι επικεφαλίδες κάτω από τις επικεφαλίδες. Μπορείτε να δείτε ένα πραγματικό παράδειγμα από το υφασμάτινο χαρτί Μάγια μου ακριβώς κάτω από αυτήν την παράγραφο.

5 – Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αναζήτησης

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έρευνα, χρησιμοποιήστε εργαλεία αναζήτησης ή τη βιβλιοθήκη για να σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Εδώ είναι μερικά από τα εργαλεία αναζήτησης που έχω χρησιμοποιήσει

  • Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά γύρω από τις λέξεις που πρέπει να βρίσκονται στην αναζήτηση ή πρέπει να είναι μαζί „Maya Textile“ ή „Maya Blue“ αυτό θα τους εμποδίσει να σας δώσουν αποτελέσματα που έχουν απλώς τη λέξη textile ή τη λέξη μπλε μέσα. Θα πρέπει να κρατά τα πράγματα πιο σχετικά με αυτό που θέλετε
  • Αν θέλετε να εμφανίζεται ένα συνώνυμο, μπορείτε να βάλετε ένα ~ ανάμεσα στις λέξεις όπως Maya ~ ύφασμα και θα πάρετε ύφασμα, υφάσματα, ρούχα κ.λπ.
  • Μπορείτε να βάλετε 2 περιόδους μεταξύ ετών για να λάβετε ένα εύρος 250AD..900AD, αν θέλετε μόνο αποτελέσματα Classic Maya
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε την τοποθεσία των αποτελεσμάτων αναζήτησης με βάση την προσθήκη τοποθεσίας: και το μέρος όπως Maya Textiles location:Belize

6 – Ξεκινήστε νωρίς

Ακόμα κι αν είναι μόνο μερικές αναζητήσεις εδώ και εκεί, θα είστε ευγνώμονες! Συνήθως ξεκινώ με την έρευνα και τη λήψη ενός μεγάλου αριθμού εγγράφων στην αρχή και απλώς τις αποθηκεύω για όταν είμαι έτοιμος να τις διαβάσω. Θα έχω έναν φάκελο που φέρει την ετικέτα έρευνα και, σε αυτόν τον φάκελο, θα έχει τα άρθρα και δύο φακέλους. Υπάρχει ένα που λέει Μεταχειρισμένο και ένα που φέρει την ετικέτα Όχι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν πηγαίνω να τα διαβάσω, μπορώ να τα βάλω στους κατάλληλους φακέλους και κανένας από αυτούς δεν θα χαθεί ή θα διαβαστεί δύο φορές κατά λάθος. Ακόμη και το να κοιτάξετε μερικά άρθρα για έναν ή δύο μήνες θα σας βοηθήσει όταν αρχίσετε να ασχολείστε πραγματικά με αυτό, επειδή μπορείτε να αρχίσετε να διαβάζετε ήδη και στη συνέχεια να μετακινηθείτε από εκεί. Μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα σας βοηθήσει επίσης να συνειδητοποιήσετε εάν υπάρχει αρκετή έρευνα για το θέμα που αναζητάτε σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε το θέμα σας.

Ελπίζω να βοήθησαν και αν έχετε άλλες ερευνητικές συμβουλές, μην διστάσετε να τις σχολιάσετε παρακάτω!!