5 Συμβουλές για διεθνείς φοιτητές από εγγεγραμμένο Καναδό Σύμβουλο Μετανάστευσης – THE STUDENT LIFE BLOG

5 Συμβουλές για διεθνείς φοιτητές από εγγεγραμμένο Καναδό Σύμβουλο Μετανάστευσης – THE STUDENT LIFE BLOG

Februar 4, 2019 0 Von admin

Παραχώρηση του: Calver and Associates Immigration Services | | Προτεινόμενη εικόνα από: Trent International

Σημείωση από: Rayna Porter

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή αίτησης ως φοιτητής του Trent Durham; Η Trent International έχει τις απαντήσεις! Για όλους τους φοιτητές του Durham, ο Paul Longhurst είναι ο Διεθνής Σύμβουλος Φοιτητών. Μπορεί να προσεγγιστεί στο [email protected] ή 1-705-748-1011, εσωτ. 1300. Είναι στην πανεπιστημιούπολη την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα και μπορεί επίσης να συμβουλεύει σχετικά με τις υποτροφίες Trent που είναι διαθέσιμες για διεθνείς φοιτητές όπως φαίνεται εδώ: https://www.trentu.ca/futurestudents/international/tuition-awards/scholarships#global

Για περισσότερα σχετικά με το Trent International: https://www.trentu.ca/futurestudents/international-undergraduate

Συγγραφέας: Jade Calver

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια φανταστική ευκαιρία για να εξερευνήσετε ένα νέο μέρος, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να μάθετε για μια διαφορετική κουλτούρα και ίσως ακόμη και να εξασκήσετε μια διαφορετική γλώσσα. Εάν σκέφτεστε να σπουδάσετε στο εξωτερικό στον Καναδά, μπορεί να αισθάνεστε ελαφρώς συγκλονισμένοι προσπαθώντας να πλοηγηθείτε στη διαδικασία μετανάστευσης μέσω εντύπων, απαιτήσεων επιλεξιμότητας και αιτήσεων. Σήμερα, η Jade Calver, εγγεγραμμένη καναδική σύμβουλος μετανάστευσης, προσφέρει τις πέντε κορυφαίες συμβουλές της για αλλοδαπούς υπηκόους που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό στον Καναδά.

Οργανώστε τα οικονομικά σας.

Όταν κάνετε αίτηση για άδεια σπουδών για να παρακολουθήσετε σχολείο στον Καναδά, πρέπει να αποδείξετε ότι μπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στον Καναδά. Η κυβέρνηση του Καναδά απαιτεί από εσάς να δείξετε ότι έχετε τα χρήματα για να καλύψετε τα δίδακτρα του σχολείου σας επιπλέον των 10.000 $ ετησίως που σκοπεύετε να μείνετε στον Καναδά. Εάν σκοπεύετε να μείνετε για λιγότερο από ένα χρόνο, πρέπει να δείξετε ότι έχετε αρκετά χρήματα για να πληρώσετε τα δίδακτρα σας επιπλέον των 833 $ ανά μήνα.

Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε στον Καναδά για δύο χρόνια και τα δίδακτρα του προγράμματός σας είναι 15.000 $ ετησίως, θα χρειαστείτε:

30.000 $ (2 χρόνια δίδακτρα) + 20.000 $ (10.000 $ ανά έτος σπουδών)

Σύνολο: 50.000 $

Κάντε αίτηση για υποτροφίες.

Υπάρχουν δεκάδες ευκαιρίες διεθνών υποτροφιών για φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στον Καναδά. Μπορείτε να βρείτε υποτροφίες μέσω του Global Affairs Canada ή του πανεπιστημίου της επιλογής σας. Είτε κάνετε προπτυχιακές σπουδές, είτε μεταπτυχιακό είτε μεταδιδακτορική έρευνα, υπάρχει ένας αριθμός υποτροφιών για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας. Απλά φροντίστε να ελέγξετε τις προθεσμίες και να υποβάλετε έγκαιρα τις αιτήσεις σας!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την επίβλεψη που χρειάζεστε.

Κάθε επαρχία και περιοχή αποφασίζει την ηλικία κατά την οποία ένα άτομο αναγνωρίζεται ως ενήλικος. Αυτό αναφέρεται ως ηλικία ενηλικίωσης. Αν είστε κάτω από την ηλικία της ενηλικίωσης, κατατάσσεσαι ως ανήλικος. Εάν επιλέξετε να σπουδάσετε στον Καναδά ως ανήλικος, πρέπει να έχετε γονέα, νόμιμο κηδεμόνα ή κηδεμόνα σας φροντίζει και σας υποστηρίζει κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. ΕΝΑ φύλακας είναι ένα Καναδός πολίτης ή μόνιμος κάτοικος που θα αναλάβει το ρόλο του νόμιμου κηδεμόνα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στον Καναδά.

Αποκτήστε κάποια εργασιακή εμπειρία.

Ξέρατε ότι μπορείτε εργαστείτε στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου σας χωρίς άδεια εργασίας; Εφόσον είστε εγγεγραμμένος ως φοιτητής πλήρους απασχόλησης μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχετε έγκυρη φοιτητική άδεια και Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (SIN), μπορείτε να εργαστείτε για το κολέγιο ή το πανεπιστήμιό σας.

Προγραμματίστε μερικά ταξίδια.

Απολαύστε τον χρόνο σας στον Καναδά και φροντίστε να εξισορροπήσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στη μελέτη και στο μάθημα με διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα συμβάλουν στη συνολική εμπειρία σας στο εξωτερικό. Ο Καναδάς είναι μια τεράστια χώρα με πολλά να δείτε και να κάνετε. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας και εξερευνήστε με φίλους!

Και πάνω από όλα, απολαύστε τον χρόνο σας εδώ!

Καλή τύχη,

Jade Calver

Είστε διεθνής φοιτητής που θα θέλατε να μοιραστείτε την εμπειρία σας; Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Το Blog Student Life έχει ευκαιρίες καλεσμένων για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή! Στείλτε ένα email στο [email protected] Για περισσότερες πληροφορίες.