Χτίζοντας ένα δίκτυο για να αναπτύξετε την καριέρα σας

Χτίζοντας ένα δίκτυο για να αναπτύξετε την καριέρα σας

Juni 19, 2018 0 Von admin

Ενα δίκτυο, «…μια ένωση ατόμων με κοινό συμφέρον, που δημιουργήθηκε για να παρέχει αμοιβαία βοήθεια». Στο πλαίσιο μιας καριέρας, η ικανότητα ανάπτυξης και διατήρησης δικτύων είναι μια πολύτιμη δεξιότητα που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να παρέχει τη διορατικότητα για να ενημερώσετε τις αποφάσεις σταδιοδρομίας σας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε καν αυτό, αλλά θα έχετε ήδη ένα δίκτυο. Αποτελείται από πρώην εργοδότες για τους οποίους μπορεί να έχετε εργαστεί, συναδέλφους, φίλους και οικογένεια. Θα αναπτύξετε επίσης δυνητικά ένα ποικίλο δίκτυο στο πανεπιστήμιο με διάφορους άλλους φοιτητές, χτίζοντας σχέσεις που μπορεί να αποδειχθούν αμοιβαία επωφελείς κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Τα δίκτυα μπορούν να είναι αποτελεσματικά εάν υιοθετήσετε ένα προορατική και επαγγελματική προσέγγιση για την ανάπτυξη αυτών των συνδέσεων – ακόμη περισσότερο εάν έχετε σαφείς στόχους και ρεαλιστικές προσδοκίες. Η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick, Nalini Adele Pinto, περιγράφει πώς το δίκτυο που έχτισε μέσω της αποφασιστικότητας και της ανθεκτικότητάς της δημιούργησε μια πολύτιμη ευκαιρία εργασιακής εμπειρίας.

Επιχειρηματίας που χτυπά την πόρτα„Οπως και Ένας φοιτητής που ήθελε να αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία μου στο Warwick, αποφάσισα να εξερευνήσω πέρα ​​από τον χάρτη της πανεπιστημιούπολης και βρήκα τον δρόμο μου προς το Venture Centre. Παρουσιάστηκα σε ένα μέλος του προσωπικού της ρεσεψιόν, εξηγώντας γιατί είχα έρθει στο Warwick και την πορεία που ακολουθούσα, και τον ρώτησα αν μπορούσε να μου πει περισσότερα για το Κέντρο. Με παρέπεμψε στον Project Manager από τις Υπηρεσίες Υποστήριξης Επιχειρήσεων – ενώ τον περίμενα, παρατήρησα έναν πίνακα με τις διάφορες εταιρείες που στεγάζονταν και η γκάμα ήταν εκπληκτική!

Εξέφρασα ενδιαφέρον για μια εργασία μερικής απασχόλησης για να βελτιώσω την εμπειρία μου στο Warwick. Ήταν πολύ εντυπωσιασμένος καθώς ανέφερε ότι ήμουν ένας από τους 23.000 μαθητές που πήραν το δρόμο τους για το Επιστημονικό Πάρκο και έδειξαν ενδιαφέρον για τη δουλειά που συνέβαινε εκεί. Παρέδωσε την επαγγελματική του κάρτα και μου ζήτησε να επικοινωνήσω μαζί του κατά τις διακοπές του Πάσχα για μια ευκαιρία εργασιακής εμπειρίας.

Κουμπί ενημέρωσης στο γυάλινο πληκτρολόγιο υπολογιστήΑποφάσισα να διατηρήσω επαφή μαζί του, αρχικά τον ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσε για να με συναντήσει και επίσης τον ενημέρωσε κατά την εαρινή περίοδο σχετικά με την πρόοδό μου στις επιχειρηματικές μου ενότητες του μαθήματος Βιοτεχνολογία, Βιοεπεξεργασία και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Κατάλαβα από διάφορα εργαστήρια στο Student Careers and Skills Service ότι οι εργοδότες αναζητούν φοιτητές με ενθουσιασμό. Αποφάσισα να φτιάξω το προφίλ μου και σύντομα πέτυχα το Warwick Skills Portfolio Award. Καθώς πλησίαζε η περίοδος της άνοιξης, αποφάσισα να μάθω περισσότερα για τις διάφορες εταιρείες του Επιστημονικού Πάρκου μέσω των ιστοσελίδων τους και περιέγραψα μερικές από τις οποίες ήθελα να μάθω περισσότερα.

Αποδείχτηκε δύσκολο να συναντήσω τον Project Manager κατά τη διάρκεια της θητείας, γι‘ αυτό αποφάσισα να προσεγγίσω την προσωπική μου καθηγήτρια και να τη ρωτήσω για τις εταιρείες. Συνειδητοποίησε ότι ο Προϊστάμενος του Τμήματός μας (HoD) γνώριζε κάποιον από μια από τις εταιρείες! Συνέχισα να συναντιέμαι με το HoD τις επόμενες εβδομάδες, δείχνοντάς του την προθυμία μου να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και μου είπε ότι η προορατική μου φύση σίγουρα θα με πήγαινε μακριά. Σύντομα κατάφερε να οργανώσει μια συνάντηση για μένα με τον Διευθυντή ενός κορυφαίου εργαστηρίου μοριακής παθολογίας για μια πιθανή πρακτική άσκηση το Φθινόπωρο, αφού τελείωσα τη διατριβή μου. Αυτό ήταν το καλύτερο προβάδισμα!

Ωστόσο, εξακολουθούσα να θέλω να αποκτήσω κάποια εμπειρία πριν από το Φθινόπωρο, οπότε στο μεταξύ κρατούσα ενήμερο τον Project Manager για την πρόοδό μου στις επιχειρηματικές μου ενότητες και την προθυμία μου να αποκτήσω εμπειρία στο Επιστημονικό Πάρκο. Πλάγια όψη μιας γυναίκας που σκέφτεται, σκέφτεται, βρίσκει μια λύσηΚαθώς πλησίαζα τις διακοπές του Πάσχα και σχεδόν έχανα την ελπίδα, έλαβα ένα email που του έδειχνε ότι ζητούσε άδεια από το HR και το Πανεπιστήμιο για να με πάρει σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασιακής εμπειρίας με τις Υπηρεσίες Υποστήριξης Επιχειρήσεων! Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ολοκλήρωσα με επιτυχία μια πρακτική άσκηση 4 εβδομάδων. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης, ο Υπεύθυνος Έργου είχε αλληλεπιδράσει με τον Διευθυντή που είχα συναντήσει νωρίτερα και με σύστησε. Πριν φτάσω στην υπεράσπιση της διατριβής μου, μου προσφέρθηκε μια θέση εργαστηρίου πλήρους απασχόλησης – η δικτύωση είχε οδηγήσει σε θετικό και απροσδόκητο αποτέλεσμα!

Επιχειρηματίας που σπρώχνει τη μεγάλη πέτρα μέχρι το λόφο, έννοια επιχειρησιακών βαριών εργασιών και προβλημάτων.Πότε Αναλογίζομαι την εμπειρία μου από την ανάπτυξη ενός δικτύου, η επιμονή και ο ενθουσιασμός ήταν πολύ σημαντικοί παράγοντες στην επιτυχία μου. Επιπλέον, προσαρμόζοντας τις δεξιότητές σας στους διάφορους τομείς που είναι ανοιχτοί για εσάς, μπορείτε να επιτρέψετε στους εργοδότες να ταιριάζουν με το σύνολο των δεξιοτήτων σας και να δουν τις δυνατότητες για εσάς στον χώρο εργασίας τους. Μπορεί να μην είναι η πιο σχετική εμπειρία όσον αφορά τον τελικό στόχο της σταδιοδρομίας σας, αλλά οποιαδήποτε εμπειρία είναι πολύτιμη επειδή οι δεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε είναι τόσο μεταβιβάσιμες. Οι επαφές στο δίκτυό σας μπορεί επίσης να σας δώσουν καθοδήγηση για το πώς να αναζητήσετε περαιτέρω ευκαιρίες και μπορεί να σας συστήσουν και να σας συστήσουν σε άλλους επαγγελματίες στα δίκτυά τους. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την επέκταση του δικτύου σας!