Τι είναι η πρακτική άσκηση και πώς να τη βρείτε

Τι είναι η πρακτική άσκηση και πώς να τη βρείτε

November 8, 2016 0 Von admin

Ένα πράγμα που φαίνεται να συμφωνούν όλοι στο πανεπιστήμιο είναι ότι η πρακτική άσκηση θα είναι καλό για την καριέρα σας. Μοιάζουν μάλλον με το Άγιο Δισκοπότηρο από αυτή την άποψη, μυστηριώδεις, ασαφείς ίσως, αλλά σίγουρα ένα χρήσιμο πράγμα για να τα πάρετε στα χέρια σας. Εάν μπορείτε απλώς να αποκτήσετε ένα, θα μπορείτε να βρείτε όποια δουλειά θέλετε, να κερδίσετε υπέροχα χρηματικά ποσά, να σκαρφαλώσετε οποιοδήποτε βουνό, να απαλλαγείτε από την αδικία, το μίσος και τη θέληση, όλα φαίνονται πιθανά εάν μπορείτε απλώς να κάνετε πρακτική άσκηση. Εντάξει, αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να βλάψει τις προοπτικές καριέρας σας να αποκτήσετε ένα. Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Αυτό μας φέρνει στο πρώτο μας πρόβλημα. Αν και όλοι μπορεί να φαίνονται σίγουροι ότι η πρακτική άσκηση είναι σίγουρα το πράγμα που πρέπει να γίνει, δεν είναι όλοι τόσο σίγουροι για το τι είναι στην πραγματικότητα. Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό, επειδή η πρακτική άσκηση είναι στην πραγματικότητα αρκετά κακώς καθορισμένη.

Τι είναι η πρακτική άσκηση;

Ελευθέρωσέ με

Μέχρι πολύ πρόσφατα, ο όρος «Intern», τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, σήμαινε «να βάλεις κάποιον στη φυλακή για πολιτικούς ή στρατιωτικούς λόγους, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός πολέμου». Μόνο τα τελευταία 10 περίπου χρόνια ο όρος έχει την ίδια σημασία που έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η ανάληψη μιας περιόδου εργασιακής εμπειρίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ορισμός του τι αποτελείται στην πραγματικότητα μια πρακτική άσκηση. Θα είναι πληρωμένο ή απλήρωτο (σημείο στο οποίο θα επιστρέψω); Θα διαρκέσει 2 εβδομάδες ή 6 μήνες; Πόση ευθύνη θα σας δοθεί; Υπάρχει προσδοκία ότι θα οδηγήσει σε μόνιμη απασχόληση; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα εξαρτάται αποκλειστικά από τον οργανισμό που προσφέρει τη θέση.

Πανέμορφο τοπίο της Νορβηγίας

Σε γενικές γραμμές, το τοπίο της πρακτικής άσκησης αποτελείται από δομημένα προγράμματα που προσφέρονται από μεγάλες εταιρείες που λειτουργούν επί σειρά ετών. Αυτά είναι συχνά σχεδιασμένα να πραγματοποιούνται το καλοκαίρι πριν από το τελευταίο έτος, αν και μπορεί επίσης να λάβουν τη μορφή βιομηχανικής τοποθέτησης ή μικρότερης ανοιξιάτικης εβδομάδας κατά το δεύτερο ή το πρώτο έτος σας (ή όντως οι εταιρείες μπορεί να προσφέρουν έναν συνδυασμό αυτών).

Για ορισμένους τομείς (όπως ο τραπεζικός κλάδος) η πρακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εισόδου, αλλά για άλλους τομείς αυτό δεν ισχύει. Οι μικρότερες εταιρείες που δεν έχουν τέτοιες τακτικές απαιτήσεις πρόσληψης μπορεί να μην έχουν επίσημα προγράμματα πρακτικής άσκησης με τον ίδιο τρόπο, επομένως μπορούν να προσφέρουν πιο ευέλικτες θέσεις. Μπορούν πιο τυπικά να προσφέρουν ένα το χρόνο ή μια χούφτα ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις ΗΠΑ η πρακτική άσκηση δεν πληρώνεται πάντα, και μάλιστα μερικές φορές πληρώνεται! Η αξία της εμπειρίας θεωρείται επαρκής αμοιβή. Στο ΗΒ οι εργοδότες έχουν νομική υποχρέωση (τουλάχιστον προς το παρόν, προεξοφλώντας την ιδέα ότι επιστρέφουμε σε μια οικονομία κυνηγών συλλεκτών στον απόηχο του Brexit) για να πληρώσουμε τους ασκούμενους τουλάχιστον τον εθνικό κατώτατο μισθό. Η εξαίρεση σε αυτό είναι εάν η πρακτική άσκηση ή η τοποθέτηση είναι μέρος ενός εκπαιδευτικού μαθήματος, οπότε δεν χρειάζεται να πληρωθεί (εξ ου και η δημοτικότητα των ετών τοποθέτησης που αποτελούν μέρος του μαθήματος σας). Οι λεπτές λεπτομέρειες αυτής της διάκρισης δεν αναγνωρίζονται πάντα πλήρως από τους εργοδότες, ιδιαίτερα από τους μικρότερους εργοδότες χωρίς νομικά τμήματα να τους συμβουλεύουν. Επομένως, το μήνυμα „λήψη στο σπίτι“ είναι „αγοραστής προσοχή“.

Πού να κάνετε πρακτική άσκηση

Λοιπόν, από πού προμηθεύεστε πραγματικά την πρακτική άσκηση; Το πρώτο σημείο κλήσης θα είναι η υπηρεσία σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου σας. Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν 210 ευκαιρίες στον πίνακα εργασίας του Warwick που χαρακτηρίζονται ως εργασιακή εμπειρία ή πρακτική άσκηση. Αυτά τα ελέγχουμε Χέρι που δείχνει την έννοια πρακτικής άσκησηςπροτού ανέβουν, ώστε να τηρούν τα πρότυπα του Warwick για την πρακτική άσκηση και άλλα Πανεπιστήμια θα ακολουθούσαν παρόμοιες οδηγίες. Οι προοπτικές, το TargetJobs και το Milkround θα ήταν όλα άλλα καλά μέρη για να ξεκινήσετε. Εάν έχετε κάποια ιδέα για τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να εργαστείτε, ο εντοπισμός των μεγάλων εργοδοτών σε αυτόν τον τομέα και η εξέταση των ιστοσελίδων τους είναι ένα καλό σχέδιο. Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερη και πιο φημισμένη είναι η εταιρεία, τόσο περισσότερος ανταγωνισμός θα υπάρχει για την πρακτική τους άσκηση και τόσο πιο πιθανό θα υπάρξουν πρόωρες προθεσμίες για αιτήσεις. Οι πρακτικές ασκήσεις με τους μεγάλους 4 διαφημίζονται συχνά στο τέλος του καλοκαιριού για φοιτητές που πηγαίνουν στο 2ο έτος για να υποβάλουν αίτηση για να αναλάβουν το επόμενο καλοκαίρι. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν στο Twitter και στο LinkedIn. Είδα μια εξαιρετική πρακτική άσκηση στο επιστημονικό λόμπι πέρυσι που δεν φαινόταν να διαφημίζεται πέρα ​​από το Twitter. Ρωτήστε γύρω σας, χρησιμοποιήστε φίλους, οικογένεια και καθηγητές για οποιεσδήποτε επαφές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, είναι εκπληκτικό πόσα άτομα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση με αυτόν τον τρόπο!

Το τελευταίο να πούμε. Η πρακτική άσκηση είναι ένα μέσο απόκτησης εμπειρίας. Η εμπειρία είναι το σημαντικό κομμάτι. Σας δίνει ιστορίες για να πείτε για τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας και σας δίνει μια εικόνα για το πώς λειτουργούν οι οργανισμοί. Δεν χρειάζεται να κάνετε «Πρακτική Άσκηση» για να αποκτήσετε εμπειρία. Μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω οποιουδήποτε αριθμού δραστηριοτήτων. Οι ευκαιρίες εργασιακής εμπειρίας δεν διαφημίζονται πάντα ως «πρακτικές» (γι‘ αυτό διευρύνετε τα κριτήρια αναζήτησής σας) και ο εθελοντισμός σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ή η συνεργασία με μια φοιτητική κοινωνία μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμη με κάτι που διατίθεται στο εμπόριο ως πρακτική άσκηση. Όπως και με την αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου, αυτό που μαθαίνουμε στο ταξίδι είναι σημαντικό.