Συμβουλές για τα πρώτα χρόνια |  Το Ιστολόγιο Καριέρες

Συμβουλές για τα πρώτα χρόνια | Το Ιστολόγιο Καριέρες

Dezember 1, 2016 0 Von admin

Ξεκινήσατε λοιπόν το πρώτο σας έτος, αρχίζετε να εγκαθιστάτε στην πανεπιστημιακή ζωή, έχετε κάνει μερικούς φίλους, έχετε κάνει λίγη συναναστροφή και πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε αυτό το πράγμα που ονομάζεται καριέρα… σωστά ? Λοιπόν, στην πραγματικότητα είστε το ένα ένατο της διαδρομής σας για ένα πτυχίο τριών ετών, επομένως είναι μάλλον καλύτερο να το σκεφτείτε νωρίτερα παρά αργότερα. Τι θα μπορούσατε λοιπόν να κάνετε;

Ξεκινώντας

Σημάδι εκκίνησης στο δρόμοΓνωρίζετε τι αναμένεται από εσάς όσον αφορά τις ακαδημαϊκές επιδόσεις; Μάθετε από τον προσωπικό σας καθηγητή με ποια κριτήρια θα αξιολογηθεί η εργασία σας και πώς φαίνεται η ακαδημαϊκή επιτυχία! Στο Πανεπιστήμιο του Warwick υποστήριξη είναι διαθέσιμη εάν θέλετε να αναπτύξετε τις ακαδημαϊκές σας δεξιότητες και να εκπληρώσετε τις δυνατότητές σας.

Απόκτηση εμπειρίαςΔεξιότητες

Η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, η επίλυση προβλημάτων, η πρωτοβουλία, ο προγραμματισμός και η οργανωτική ικανότητα για παράδειγμα, είναι μερικές μόνο από τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που όλα οι εργοδότες περιμένουν, σε όποιον κλάδο θα θέλατε να εργαστείτε.

Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να κάνετε καθ‘ όλη τη διάρκεια του χρόνου σας στο πανεπιστήμιο για να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες απασχολησιμότητας. Ο γενικός σας στόχος πρέπει να είναι να αφήσετε το πανεπιστήμιο με το καλύτερο πτυχίο που μπορείτε να επιτύχετε μαζί με μια σειρά από εμπειρίες και δεξιότητες που δείχνουν στους μελλοντικούς εργοδότες ότι έχετε τη δυνατότητα να γίνετε καλός εργαζόμενος.

Τι θα μπορούσατε λοιπόν να κάνετε για να ξεκινήσετε;

Λοιπόν, η ενασχόληση με φοιτητικές ενώσεις και αθλητικούς συλλόγους στο πανεπιστήμιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να διασκεδάσετε και αν μπορείτε να εμπλακείτε στη διοργάνωση μιας εκδήλωσης ή να αποκτήσετε κάτι καινούργιο, τόσο το καλύτερο. Αυτό θα σας δώσει κάτι αξιοσημείωτο για να βάλετε στο βιογραφικό σας και θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο συζήτησης στις συνεντεύξεις για δουλειά. Θυμάστε το ιστολόγιο που δημοσιεύτηκε την εβδομάδα 1 σχετικά με τη βελτίωση της απασχολησιμότητας σας; Γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι νέο;

Η εργασιακή εμπειρία μπορεί πραγματικά να σας κάνει να ξεχωρίζετε και στους εργοδότες. Είναι τα επιπλέον πράγματα που υποστηρίζουν τα ακαδημαϊκά προσόντα σας που συχνά κάνουν τη διαφορά μεταξύ των εργοδοτών που σας επιλέγουν από κάποιον άλλο. Έτσι, κάντε εθελοντισμό, αποκτήστε εμπειρία στη δουλειά ή κάντε πρακτική άσκηση. Όχι μόνο θα βοηθήσει το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει, θα μάθετε πολλές πολύτιμες δεξιότητες και ίσως ακόμη…. να περάσετε υπέροχα κάνοντας έτσι!

Στην έρευνα πρόσληψης πτυχιούχων «High Flyers» του 2016, το 50% των κορυφαίων εργοδοτών απόφοιτους υποστήριξε ότι θα ήταν δύσκολο να βρεις δουλειά χωρίς εμπειρία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ιδέες σταδιοδρομίας που θα θέλατε να δοκιμάσετε ή εργοδότες για τους οποίους θα θέλατε να εργαστείτε, γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί τους; Προσφέρουν εργασιακή εμπειρία εκτός θητείας; Η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο μπορεί απλώς να σας βάλει μπροστά από το «παιχνίδι» όσον αφορά την εξασφάλιση πρακτικής άσκησης κατά το δεύτερο και τρίτο έτος σπουδών και θα μπορούσε σίγουρα να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας όταν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας. Πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν τοποθετήσεις εργασιακής εμπειρίας και πρακτική άσκηση για να εντοπίσουν τα ταλέντα και να εντοπίσουν πιθανές προσλήψεις πτυχιούχων.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές εργασιακής εμπειρίας (συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής εργασίας και της πρακτικής άσκησης), ουσιαστικά είναι οτιδήποτε σας επιτρέπει να αναπτύξετε επαγγελματικές δεξιότητες απασχολησιμότητας. Μπορείτε να εργάζεστε με μερική απασχόληση ή προσωρινά κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα τμήματα πανεπιστημιακής σταδιοδρομίας μπορούν να υποστηρίξουν τους φοιτητές τόσο για την παροχή ευκαιριών εργασίας όσο και για την παροχή υποτροφιών για την υποστήριξη βραχυπρόθεσμων ευκαιριών χωρίς αμοιβή (συνήθως σε πιο εξειδικευμένους τομείς όπως οι τέχνες).

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Σκεπτικός μαύρος επιχειρηματίας που κοιτάζει μακριά

ο Σχεδιαστής σταδιοδρομίας προοπτικών μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να αναλογίζεστε τους παράγοντες που θα ήταν σημαντικοί για εσάς σε μια μελλοντική δουλειά.

Αρχίστε να κατανοείτε τις επιλογές σας τώρα και στο μέλλον, ερευνήστε την καταλληλότητά σας για πρακτική άσκηση. Θα μπορούσατε να κάνετε ένα κενό έτος και να βρείτε μια βιομηχανική τοποθέτηση ή να σπουδάσετε σε ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +; Τι δεσμούς με τους εργοδότες έχει το πανεπιστήμιό σας; Τι έκαναν οι προηγούμενοι μαθητές; Υπάρχουν ευκαιρίες για σύνδεση με αποφοίτους και καθοδήγηση από αυτούς; Ο Warwick, για παράδειγμα, έχει ένα πρόγραμμα e-mentoring για εν ενεργεία φοιτητές και πτυχιούχους.

Λαμβάνω βοήθεια

Τα χέρια που κρατούν χρειάζονται βοήθεια, Ρωτήστε μαςΟι υπηρεσίες σταδιοδρομίας στο πανεπιστήμιο προσφέρουν ραντεβού σταδιοδρομίας για να βοηθήσουν τους φοιτητές να κάνουν επιλογές σταδιοδρομίας και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας τους, καθώς και να παρέχουν σχόλια σχετικά με τις αιτήσεις. Οι εκθέσεις σταδιοδρομίας παρέχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να δικτυωθούν με τους εργοδότες και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για ρεαλιστικές ευκαιρίες.

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε ιδέα για δουλειές/καριέρες ή αν έχετε πολλές ιδέες αλλά δεν έχετε συμβιβαστεί με ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Το προσωπικό του Careers θα σας υποστηρίξει σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε με τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας σας.

Υπάρχουν πολλά να εξετάσετε και να εξερευνήσετε και έχοντας πει όλα τα παραπάνω, εάν αισθάνεστε υπό πίεση και θέλετε απλώς να μιλήσετε για το μέλλον σας με έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας, κλείστε ένα ραντεβού και να είστε σίγουροι ότι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να κάνετε ένα βήμα τη φορά και να στοχεύσετε να κάνετε ένα στοιχείο από τα παραπάνω έναν όρο, χωρίζοντας τα πράγματα σε μικρά, διαχειρίσιμα βήματα.