Πρακτική άσκηση για να χτίσετε μια δημιουργική καριέρα

Πρακτική άσκηση για να χτίσετε μια δημιουργική καριέρα

September 29, 2016 0 Von admin

Ο δημιουργικός τομέας είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος, δυναμικός και συναρπαστικός κλάδος στον οποίο προσθέτει επί του παρόντος 84 δισεκατομμύρια £ στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου (1). Είναι επίσης εμφανώς δύσκολο να εισέλθει κανείς και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η αξία και η σημασία μιας πρακτικής άσκησης σε αυτόν τον κλάδο για την οικοδόμηση μιας φήμης και του δικτύου με τις επαφές του κλάδου είναι καλά τεκμηριωμένη. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, η απόφοιτος του Warwick, Abi Browning, αναλογίζεται την εμπειρία της ως πρακτική άσκηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τύπου, δημοσίων σχέσεων, πωλήσεων και μάρκετινγκ με εκδηλώσεις yada, στην πρώτη από τη νέα μας σειρά αναρτήσεων ιστολογίου συνεντεύξεων αποφοίτων.

Τι είναι αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα, Άμπι;

Εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι κύριες ευθύνες μου στο yada περιλαμβάνουν τη φροντίδα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας όπως το Twitter, το Pinterest, το Instagram καθώς και το Facebook και το LinkedIn. Γράφω τις γενικές αναρτήσεις ιστολογίου και επικοινωνώ με επαγγελματίες και χώρους εκδηλώσεων σχετικά με την παρουσίασή τους στις κοινωνικές μας πλατφόρμες. Όταν παρακολουθώ εκδηλώσεις, βγάζω φωτογραφίες και τις ανεβάζω στο twitter και σε άλλες περιοχές. Έχω μάθει επίσης για βασικούς τομείς της επιχειρηματικής στρατηγικής που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εκκίνησης και πώς να χρησιμοποιώ πρακτικά εργαλεία και τεχνικές για τη δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιες ήταν μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε όταν ξεκινήσατε την πρακτική σας άσκηση;

Η πρώτη εβδομάδα ήταν τρομακτική. (Δεν πρόκειται να πω ψέματα!) Δεν είχα ξαναδουλέψει σε μεγάλο χώρο γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, καθώς είμαι Αγγλίδα επαρχιώτισσα, είχα πάει πολύ σπάνια στο Λονδίνο. Η μετακίνηση ήταν τρομακτική στην αρχή, αλλά σύντομα το συνήθισα, ειδικά αφού έζησα στη φούσκα Warwick/Leamington για τρία χρόνια. Η εργασία σε τέτοιου είδους περιβάλλον είναι γρήγορος. Η τεχνολογία εκδηλώσεων και η νεοφυής βιομηχανία αλλάζουν συνεχώς. Είναι ένα πολύ διαφορετικό σύνολο καθημερινών προκλήσεων σε σύγκριση με τα χρονοδιαγράμματα των μαθητών και τις λίστες ανάγνωσης. Ωστόσο, η αγάπη μου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά το Instagram, με βοήθησε πραγματικά να αναλάβω τις καθημερινές εργασίες αυτού του ρόλου που ήταν υπέροχο.

Ποια είναι τα πιο συναρπαστικά σημεία της πρακτικής άσκησης σε μια εφαρμογή διαχείρισης εκδηλώσεων;

Ιδέες προγραμματισμού πολυεθνικών ομάδων ανθρώπων

Για μένα, τα συναρπαστικά μέρη ήταν οι προκλήσεις που σχετίζονται με την εκμάθηση ενός νέου συνόλου δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, μπόρεσα να αντλήσω τα ενδιαφέροντά μου για την ανάγνωση, τη γραφή και τη φωτογραφία. Η εφαρμογή yada Events αναπτύσσεται γρήγορα και εμπλέκεται σε όλο και περισσότερες εκδηλώσεις. Μου αρέσει να πηγαίνω σε νέα μέρη, να γνωρίζω νέους ανθρώπους και να απορροφώ την ατμόσφαιρα των γεγονότων. Το yada είναι η επίσημη εφαρμογή εκδηλώσεων για δύο βασικές φοιτητικές εκδηλώσεις αυτού του όρου, επομένως έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω στη Γλασκώβη και στο Λιντς για να προωθήσω τη μάρκα και να διαδώσω τη λέξη σε Σκωτσέζους και Άγγλους φοιτητές. Ακόμη και τα στάδια σχεδιασμού ήταν διασκεδαστικά με δημιουργικές συναντήσεις καταιγισμού ιδεών για να βρούμε ιδέες για εμπορεύματα και διαγωνισμούς.

Τι έκανε να ξεχωρίσεις την πρακτική άσκηση σε μια δημιουργική εκκίνηση;

Έχοντας κάνει καλοκαιρινή δουλειά ως σερβιτόρα και ως βοηθός εκδηλώσεων, φέτος έψαχνα για έναν πιο ενδιαφέροντα ρόλο που θα μου επέτρεπε να βελτιώσω τις δεξιότητές μου και να μάθω περισσότερα για τον κόσμο της εργασίας και όχι μόνο για τον φανταστικό κόσμο των μυθιστορημάτων που απολάμβανα ως Φοιτητής Αγγλικής Φιλολογίας για τρία χρόνια. Αυτή η πρακτική ήταν η ευκαιρία μου να δείξω ότι μπορώ να αναπτύξω το μυαλό μου και τις δεξιότητές μου. Είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε πώς η πανεπιστημιακή σας πορεία θα σας επιτρέψει να χτίσετε τον εαυτό σας σε έναν ταλαντούχο παίκτη της ομάδας ή επιχειρηματία. Δεν ήθελα έναν ρόλο που να είναι εύκολος και να τον βαριέμαι.

Τι έχετε κερδίσει περισσότερο από την πρακτική σας;

Εμπνευσμένο παρακινητικό απόσπασμα στο πρόχειρο και το φλιτζάνι του καφέ

Η πρακτική μου άσκηση μου επέτρεψε να καταλάβω περισσότερα για το τι θέλω από μια δουλειά και πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες που δημιούργησα στο πανεπιστήμιο προς όφελος της καριέρας μου και για την εξέλιξη μιας νεοφυούς επιχείρησης για την οποία είμαι παθιασμένος. Είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με τον κλάδο των εκδηλώσεων αφού βρήκα ένα πάθος για τη διοργάνωση πάρτι και τον προγραμματισμό κοινωνικών εκδηλώσεων. Όταν ετοιμαζόμουν να κάνω τις τελικές μου εξετάσεις και σκεφτόμουν τη ζωή μετά το πανεπιστήμιο, ήθελα να αναζητήσω μια επαγγελματική πορεία που θα μου επέτρεπε να συνδυάσω τη δημιουργική μου καρδιά με τον επαγγελματισμό του γραφείου και την κοινωνική πλευρά της συντροφικότητας σε μικρές εταιρείες. Ήμουν απίστευτα τυχερός που βρήκα την πρακτική άσκηση στο yada γιατί μου άνοιξε τα μάτια στη μεγάλη ποικιλία επιλογών σταδιοδρομίας στον κλάδο των εκδηλώσεων.

Υπάρχουν τελικές συμβουλές για μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά σας;

Αγόρι που κολυμπά προς την επιφάνεια πυροβολήθηκε υποβρύχια

Θα συνιστούσα να αναζητήσετε πρακτική άσκηση που θα σας ωθήσει έξω από τη ζώνη άνεσής σας και θα σας ρίξουν στα βαθιά! Το να εργάζεσαι για μια start-up σημαίνει ότι όλοι αναμένεται να βοηθήσουν την πρόοδο της εταιρείας. Στις μετακινήσεις μου ακούω podcast μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσω τη νοοτροπία για το μάρκετινγκ της εφαρμογής και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρω ιδέες στο τραπέζι και να βοηθήσω την ομάδα να δημιουργήσει την εικόνα της επωνυμίας στο διαδίκτυο.

Θα πρότεινα επίσης να κοιτάξετε τριγύρω σε ιστολόγια ή συζητήσεις που έχουν οι άνθρωποι του κλάδου σας πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης. Θα μπορούσατε να βρείτε κάτι πραγματικά χρήσιμο που θα βοηθήσει εσάς και την ομάδα σας!

(1) https://www.gov.uk/government/news/creative-industries-worth-almost-10-million-an-hour-to-economy