Πράγματα που χάσατε στην ιστορία – Το βιογραφικό

Πράγματα που χάσατε στην ιστορία – Το βιογραφικό

März 14, 2017 0 Von admin

Συμβαίνουν πολλά στον κόσμο και φαίνεται καθημερινά να βλέπουμε ιστορικούς να σχολιάζουν πώς τα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και το Brexit, σχετίζονται με την ιστορία μας. Αυτό με έκανε να σκεφτώ το βιογραφικό, ποια είναι η ιστορία του και τι μπορούμε να μάθουμε από το πώς έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου;

Από ταπεινά ξεκινήματα

Τι κοινό έχουν όλα το πέταγμα βράχου, η δημιουργία γεφυρών και η γλυπτική; Αν είστε κάτι σαν εμένα, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ήταν οι δεξιότητες που αναφέρονται στο πρώτο βιογραφικό σημείωμα το 1482. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (από τη φήμη της Μόνα Λίζα) δημιούργησε το πρώτο επαγγελματικό βιογραφικό και αν και, ευτυχώς, το πέταγμα βράχου είναι Δεν είναι πλέον μια δεξιότητα που θα εντυπωσιάζει έναν πτυχιούχο υπεύθυνο προσλήψεων, η ουσία της συμπερίληψης των δεξιοτήτων και της εμπειρίας σας στο βιογραφικό σας δεν έχει αλλάξει. Πολλοί απόφοιτοι προσλήψεων θα προτείνουν ότι με το να μην αναφέρετε τις δεξιότητές σας θα θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο απλώς να παραδοθείτε στη διαδικασία πρόσληψης. Ως αρχή, θα πρέπει να εργάζεστε με αντίστροφη χρονολογική σειρά, ανατρέχοντας στην εμπειρία σας. Ξεκινήστε με το πιο πρόσφατο και δίνοντας στον υπεύθυνο προσλήψεων αποδεικτικά στοιχεία για τις δεξιότητές σας θα διασφαλίσετε ότι θα σας προσέξουν για τους σωστούς λόγους. Η κορυφαία συμβουλή μου εδώ είναι να διαλύσετε το ιστορικό απασχόλησης και εκπαίδευσης και να δώσετε προτεραιότητα σε εκείνα που είναι πιο σημαντικά για τον ρόλο.

Χώρισε, αποκεφαλίστηκε, πέθανε, χώρισε, αποκεφαλίστηκε, επέζησε

King Henry VIII Βιτρό Chapter House Westminster Abbey Λονδίνο Αγγλία

Όταν ο Ερρίκος VIII ήταν απασχολημένος, παντρευόταν, χώριζε και τελικά αποκεφάλισε μερικές από τις έξι συζύγους του, το βιογραφικό ήταν απασχολημένο με την εξέλιξη. Στη δεκαετία του 1500, το βιογραφικό έγινε mainstream, και πιθανότατα το έχετε μαντέψει, καθώς το συνηθίζουν κάτι παραπάνω από μεγάλοι εφευρέτες και καλλιτέχνες.
Οι ταξιδιώτες εργάτες χρησιμοποιούσαν το βιογραφικό σημείωμα για να συστηθούν σε guildsmen ή άρχοντες. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ένα βιογραφικό είναι σημαντικό, ένα βιογραφικό είναι ένα βιογραφικό… έτσι δεν είναι; Δεν είναι μόνο αυτό, είναι ένα προσωπικό έγγραφο και ποιος καλύτερος τρόπος για να κάνετε αυτήν την εισαγωγή από το να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό προφίλ. Ενώ ένα προσωπικό προφίλ είναι πλέον προαιρετικό στο βιογραφικό σας, αξίζει να θυμάστε ότι ένα καλό προφίλ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να μπείτε στη βραχεία λίστα, ενώ ένα κακό μπορεί να σημαίνει ότι είναι το τέλος της γραμμής. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό προφίλ, θα συνιστούσα να το βάλετε στο βιογραφικό σας μετά τα προσωπικά σας στοιχεία και πριν από την εμπειρία σας. Κρατήστε το σύντομο, γρήγορο και επίκαιρο. Κάντε το μοναδικό για εσάς, τι κάνετε αυτήν τη στιγμή (το παρόν), τι έχετε επιτύχει (το παρελθόν) και ποιοι είναι οι στόχοι σας (το μέλλον). Δύο έως τρεις προτάσεις θα πρέπει να κάνουν το τέχνασμα και να χρησιμεύσουν ως εισαγωγή στους σύγχρονους συντεχνίτες μας – πτυχιούχους προσλήψεων.

Όνομα, διεύθυνση… βάρος!;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόλις τη δεκαετία του 1950 τα βιογραφικά άρχισαν να γίνονται πιο επίσημα και ευρέως αναμενόμενα για αιτήσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή, τα βιογραφικά θα περιλαμβάνουν πολλές προσωπικές πληροφορίες όπως θρησκεία, οικογενειακή κατάσταση και περιέργως… βάρος! Τα τελευταία 60 χρόνια η ενότητα «προσωπικών στοιχείων» των βιογραφικών έχει εξελιχθεί πολύ. Αναμφισβήτητα, ο νόμος για την ισότητα του 2010 (ο οποίος προστατεύει νομικά τους ανθρώπους από διακρίσεις στο χώρο εργασίας και στην ευρύτερη κοινωνία βάσει μιας σειράς προστατευόμενων χαρακτηριστικών) άλλαξε τις πληροφορίες που έπρεπε να συμπεριληφθούν σε αυτήν την ενότητα του βιογραφικού σημειώματος. Δεν χρειάζεται πλέον να συμπεριλάβετε πληροφορίες όπως η ημερομηνία γέννησης, η θρησκεία και το φύλο σας, ελευθερώνοντας πολύτιμο διάκενο για να μιλήσετε για άλλες δεξιότητες και επιτεύγματα. Όταν συγκεντρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία, φροντίστε να ρωτάτε πάντα τον εαυτό σας „χρειάζεται ο εργοδότης αυτές τις πληροφορίες;Διατηρήστε το συνοπτικό – το όνομά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και e-mail) και μια διεύθυνση επικοινωνίας.

Βιογραφικό - Βιογραφικό (Έννοια της συνέντευξης εργασίας με βιογραφικό σημείωμα επιχείρησης) , BUSINESS OFFICE BUSINESSMAN WORKING αίτηση για θέση εργασίας

Για χόμπι ή όχι;

Από τη δεκαετία του 1950 το βιογραφικό έγινε δικό του λόγω των ραγδαίων αλλαγών στην αγορά εργασίας και της εθνικής και παγκοσμιοποίησης του εργατικού δυναμικού, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε στην ανάγκη να συμπεριληφθούν περισσότερες πληροφορίες. Στη δεκαετία του 1960 συμπεριλήφθηκε μια ενότητα «Χόμπι και ενδιαφέροντα», η οποία θα μπορούσε να δώσει στους εργοδότες μια πληρέστερη εικόνα για εσάς ως υποψήφιο και ως άτομο – επιτρέποντάς τους τελικά να σας δουν ότι ταιριάζετε στον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει σήμερα, η προσθήκη πληροφοριών σχετικά με το τι κάνετε εκτός του θεάτρου διαλέξεων και του χώρου εργασίας μπορεί να προσθέσει αξία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι απλώς μια λίστα με τα χόμπι σας, μιλήστε για το τι κερδίζετε από αυτά, ίσως θέλετε να το συνδέσετε με δεξιότητες. Χόμπι όπως το ψήσιμο, για παράδειγμα, μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητά σας να εργάζεστε με ακρίβεια και να ακολουθείτε τις οδηγίες. Δεύτερον, μην συμπεριλάβετε χόμπι και ενδιαφέροντα μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε. Δεν αποτελεί ουσιαστικό τμήμα του βιογραφικού σας, επομένως, εκτός και αν δυσκολεύεστε να συγκεντρώσετε το βιογραφικό σας με άλλες εμπειρίες και δεξιότητες, μπορεί να παραλειφθεί.

Το μέλλον?

LinkedIn και εφαρμογές κοινωνικών μέσων στο κινητό τηλέφωνο

Το βιογραφικό έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 1482 και σας κάνει να αναρωτιέστε τι θα ακολουθήσει; Μια ματιά στο μέλλον μπορεί απλώς να βρεθεί κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τις πρόσφατες εξελίξεις. Η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου που ξεκίνησε το 1995 και η κυκλοφορία του LinkedIn το 2003 οδήγησαν στην ψηφιοποίηση του βιογραφικού. Η δυνατότητα χρήσης του Διαδικτύου για έρευνα εργοδοτών σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στον οργανισμό και οι αξίες του καθιστούν απαραίτητο τώρα τη δημιουργία κάθε εφαρμογής. Το LinkedIn σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το διαδικτυακό σας προφίλ ως τρόπο επέκτασης του βιογραφικού σας και να προβάλλετε τη δουλειά σας. Ουσιαστικά αυτό που έχει κάνει το LinkedIn είναι να σας επιτρέπει να επεκτείνετε το βιογραφικό σας πέρα ​​από τις παραδοσιακές 2 σελίδες. Το κλειδί εδώ είναι να θυμάστε ότι για να είναι αποτελεσματικό αυτό θα πρέπει να συντομεύσετε URL προφίλ LinkedIn και συμπεριλάβετέ το στο βιογραφικό σας (σε μια παράπλευρη σημείωση βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας στο LinkedIn δεν είναι αντίγραφο του βιογραφικού σας). Η αυξανόμενη ψηφιοποίηση του βιογραφικού σημειώματος αναμφίβολα θα συνεχιστεί, η αυξημένη χρήση του βιογραφικά βίντεο είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας περιοχής. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάστε σε αυτό το μάθημα ιστορίας είναι ότι ενώ το βιογραφικό έχει εξελίξει τις αρχές χρήσης του βιογραφικού σας για να πουλήσετε τις δεξιότητές σας και την εμπειρία σας στους εργοδότες παρέμεινε σταθερή.