Η καριέρα σου?  Ένας πρακτικός οδηγός.

Η καριέρα σου? Ένας πρακτικός οδηγός.

März 26, 2015 0 Von admin

Τώρα διανύουμε τα μισά της ακαδημαϊκής χρονιάς και δεν θα αργήσει πολύς καιρός μέχρι να πραγματοποιηθεί η εξέταση purdah και αποφασίσετε ότι ο σχεδιασμός της σταδιοδρομίας σας θα πρέπει να περιμένει. Πριν από τότε γιατί να μην αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε το μέλλον σας; Εάν δεν έχετε φτιάξει ακόμα μια καριέρα ή πρακτική άσκηση, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προχωρήσετε. Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μου.

Χρησιμοποιήστε ενεργά τη σταδιοδρομία και τις δεξιότητες των μαθητών.

the_future400Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με τον προγραμματισμό σταδιοδρομίας, τα βιογραφικά, τις αιτήσεις, τις συνεντεύξεις και τα κέντρα αξιολόγησης. Επιπλέον, έχουμε εξαιρετικές επαφές με τους εργοδότες και μπορούμε να σας παρέχουμε ενημερωμένους συνδέσμους και πληροφορίες για τον τομέα σας. Φιλοξενούμε εκδηλώσεις και εκθέσεις, (προσέξτε τι θα γίνει το επόμενο τρίμηνο). Εάν είστε φοιτητής του Warwick, να θυμάστε ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη βοήθεια από το Κέντρο Σταδιοδρομίας σας για έως και 3 χρόνια μετά την αποφοίτησή σας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τι θέλετε να κάνετε για να μας χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα μπορούμε να βοηθήσουμε εσείς να σου βρουν καριέρα.

Δράση:

Παρακολουθήστε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις και κλείστε ένα 1 προς 1 με έναν Σύμβουλο Σταδιοδρομίας.

Η εργασιακή εμπειρία δεν είναι προαιρετική. Πάρτε το όσο πιο νωρίς και όσο πιο συχνά γίνεται

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Έχει να κάνει με την ανάπτυξη της απασχολησιμότητάς σας και να βρείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Ένα καλό πτυχίο είναι σημαντικό, αλλά οι εργοδότες θα θέλουν επίσης να δουν ότι έχετε εργασιακή εμπειρία. Αυτό σας βοηθά να δείξετε ότι κατανοείτε τον κόσμο της εργασίας. Αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή σας και την εμπορική σας συνείδηση. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία; Εξετάστε όλες τις επιλογές και διαβάστε το πρόσφατο blog μας. Ίσως μπορέσετε να βρείτε μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης, (ενδεχομένως ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης), ένα χρόνο στη βιομηχανία ή τι γίνεται με την εργασία σκίασης; Η καθοδήγηση από έναν υπάλληλο στο επάγγελμά σας είναι μια άλλη εξαιρετική εμπειρία. Δικτυωθείτε όπου μπορείτε και δείτε ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για εσάς. Χρησιμοποιήστε πόρους, συμπεριλαμβανομένων των καταλόγων που διατίθενται χωρίς υπηρεσίες σταδιοδρομίας. Θυμηθείτε, η εργασιακή εμπειρία δεν καλύπτει μόνο τις αμειβόμενες ευκαιρίες, αλλά και τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή σε φοιτητικές κοινωνίες. Στους εργοδότες αρέσει να έχετε μια σειρά από εμπειρία και να δείχνετε πόσο προορατικοί είστε.

Δράση:

Work shadowing, insight εβδομάδες, πρακτικής άσκησης και καλοκαιρινές δουλειές. Όλη η εργασιακή εμπειρία είναι καλή, αλλά κάποια εργασιακή εμπειρία εκτιμάται περισσότερο από άλλες – ένα έτος στη βιομηχανία θεωρείται από ορισμένους ως το «χρυσό πρότυπο» (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μηχανική). Αποκτήστε εθελοντική εμπειρία ή εργασία μερικής απασχόλησης και αναπτύξτε από εκεί. Σκεφτείτε να ζητήσετε έναν μέντορα και από το πανεπιστήμιό σας.

Κάντε αίτηση νωρίς. Είναι το πρώιμο πουλί που κάνει την εξαιρετική δουλειά.

Οι κύκλοι προσλήψεων ξεκινούν για τους περισσότερους εργοδότες τον Ιούλιο/Αύγουστο στο τέλος του προτελευταίου έτους σας, (νωρίτερα για το νόμο). Έτσι, αν θέλετε μια δουλειά – ξεκινήστε να κάνετε την έρευνά σας νωρίς. Κοιτάξτε γύρω σας καλά πριν το καλοκαίρι. Πηγαίνετε σε εκθέσεις και εκδηλώσεις σταδιοδρομίας. Μάθετε ποιος προσλαμβάνει και πότε είναι οι ημερομηνίες λήξης τους.

Δράση:

Κάντε ένα σχέδιο! Η έρευνα θα αυξήσει τις επιλογές και τις ευκαιρίες σας. Δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε; Ελάτε να μιλήσετε με έναν Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και να λάβετε βοήθεια!

Η ποιότητα θα νικάει πάντα την ποσότητα.

ποιότητα 300Επιλέξτε τις εταιρείες/θέσεις εργασίας στις οποίες θέλετε να κάνετε αίτηση. Μάθετε πότε είναι οι ημερομηνίες λήξης, σχεδιάστε πόσες αιτήσεις μπορείτε να ταιριάξετε με τις σπουδές σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αυτές τις εφαρμογές.

βιογραφικά: σε μήκος μία έως δύο σελίδες. Θυμηθείτε να δώσετε σχετικές στοχευμένες πληροφορίες που εξηγούν γιατί είστε κατάλληλοι. Μην κάνετε υποθέσεις. εξηγήσει ξεκάθαρα. Πείτε τους για το πτυχίο και την εργασιακή σας εμπειρία.

Έντυπα αιτήσεων: τα στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας. Απαιτείται χρόνος και ενέργεια και πολύς προβληματισμός για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σε ένα έντυπο αίτησης. Πρέπει να είστε σε θέση να ταιριάξετε με το σύνολο δεξιοτήτων που αναζητά ο εργοδότης, οπότε προσεγγίστε το όπως θα κάνατε μια ακαδημαϊκή εργασία με άφθονη έρευνα.

Δράση:

Αναλύστε προηγούμενες εμπειρίες για να σκεφτείτε ποιες δεξιότητες έχετε και πώς μπορείτε να αναπτύξετε περαιτέρω. Αυτός ο προβληματισμός θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε ερωτήσεις με ξεκάθαρα στοιχεία.

Προετοιμαστείτε προσεκτικά για συνεντεύξεις.

Οργανώστε μια εικονική συνέντευξη – επικοινωνήστε με το Student Careers and Skills για βοήθεια. Ερευνήστε την εταιρεία και τον κλάδο σας και σκεφτείτε ποιο είναι το κίνητρό σας για τον ρόλο. Γιατί έκανες αίτηση; Τι γνωρίζετε για αυτούς, τη βιομηχανία και τους ανταγωνιστές τους; Τι σε κάνει κατάλληλο;

Να είστε πρακτικοί, να σχεδιάσετε το ταξίδι σας για την ημέρα και τι να κάνετε αν προκύψουν προβλήματα. Δεν θέλετε να αργήσετε!

Δράση:

Ετοιμάστε τις επιπλέον ερωτήσεις σας. Ίσως θελήσετε να δείτε το ιστολόγιό μας για αυτό. Αποφύγετε να ρωτήσετε για το πακέτο αποδοχών, αλλά ελέγξτε την εκπαίδευση. Να είσαι ενθουσιώδης.

Ετοιμαστείτε για τα Κέντρα Αξιολόγησης.

plan_prepare_perform400Προετοιμαστείτε για αυτά μιλώντας με έναν Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, διαβάζοντας προηγούμενες αναρτήσεις ιστολογίου εδώ και κάνοντας έρευνα σε ιστότοπους όπως π.χ. φοιτητική αίθουσα ή wikijob. Και πάλι είναι πάντα για να δούμε πώς είσαι απόδειξη δεξιότητες. Τα πιο σημαντικά εδώ είναι η ομαδική εργασία και η επίλυση προβλημάτων. Υπάρχουν διάφορα είδη ασκήσεων. Οι μελέτες περιπτώσεων δοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο αναλύετε τις πληροφορίες. Μπορεί επίσης να αξιολογηθείτε για τις δεξιότητές σας στην παρουσίαση; Οι ομαδικές εργασίες βασίζονται συχνά σε διαπραγματεύσεις. Αποφύγετε να είστε πολύ ήσυχοι αλλά μην κυριαρχείτε. Κράτησε μια ισορροπία. Εάν υπάρχουν μέλη της ομάδας που είναι πολύ ήσυχα, τραβήξτε τα μέσα κάνοντάς τους ερωτήσεις.

Δράση:

Δείξτε ότι είστε ομαδικός παίκτης και θυμηθείτε ότι δεν είστε σε άμεσο ανταγωνισμό. Μπορεί να προσλάβουν όλους ή κανέναν από εσάς! Σκεφτείτε τη συμπεριφορά σας σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Πώς αλληλεπιδράτε; Μιλάς αλλά δεν ακούς; Κακή ιδέα! Χρειάζεσαι ισορροπία. Τελευταία συμβουλή, μην παρακάνετε το δωρεάν αλκοόλ!

Καλή τύχη!